Εκπαιδευτική επίσκεψη στην 117 ΠΜ

Την Τρίτη 1 Μαρτίου επισκεφτήκαμε την 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα. Μας υποδέχτηκαν στελέχη της μονάδας και μας ξενάγησαν στην 338 Πολεμική Μοίρα και στην Μ.Ε.Υ.
Στην 338 είδαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της Μοίρας που περιλάμβανε βίντεο πτήσεων καθώς και την ιστορία της πολεμικής μοίρας. Ακολούθησε συζήτηση όπου οι μαθητές εξέφρασαν όποιες απορίες είχαν.
Το προσωπικό πρόθυμο απάντησε στα ερωτήματα των παιδιών. Στη συνέχεια αρκετοί από τους μαθητές ανέβηκαν στο πολεμικό αεροπλάνο όπου είδαν τα όργανα πτήσης και δοκίμασαν την ειδική κάσκα που φορούν οι πιλότοι.
Έπειτα, επισκεφτήκαμε τη Μετεωρολογία και τον Πύργο Ελέγχου. Οι μετεωρολόγοι έδειξαν στα παιδιά τα όργανα μέτρησης που χρησιμοποιούν για την καταγραφή του παρόντος καιρού καθώς και το μετεωρολογικό κλοβό. Στο γραφείο της μετεωρολογίας οι μαθητές είδαν το πώς αποτυπώνεται ο καιρός από τους δορυφόρους και πληροφορήθηκαν για τον τρόπο που γίνεται η πρόγνωση.
Στον πύργο ελέγχου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του και τον τρόπο που επικοινωνούν οι πιλότοι μέσω συχνοτήτων με τον πύργο για να λάβουν πληροφορίες σχετικές με την πτήση τους.
Ήταν μία πολύ εποικοδομητική κι ενδιαφέρουσα ημέρα και ευχαριστούμε πολύ τον Διοικητή και το προσωπικό της 117 Πτέρυγας Μάχης για την συνεργασία τους και τη φιλοξενία τους!

Related Posts
Latest